Tjejhäng

Victoria ringde imorse och undrade om vi ville hänga med på shopping och skoj i Uppsala, och sådant tackar man väl inte nej till, jag var ju ledig idag! WOHO. Blev en shoppingsväng i Uppsala och jag hittade en massa skoj. Ni får se en annan dag när jag fotat! Lunchade thaimat och sushi på en restaurang där jag plötsligt träffar på Jossan och hennes kompisar, hade jag inte förväntat mig sådär i Uppsala men det är ju alltid kul att se folk man känner, hihi. Mamma och Pappa är borta ikväll vilket betydde att jag och lilla Bettan fick hjälpas åt med maten. Gott blev det trots allt tillslut. Nu ska jag börja packa, åker imorgon igen.






Olivia (oliviaahlandersandberg.blogg.se) och Magdalena









Åh förresten, pappa fixade mig ett mobilt bredband idag, tjoho. Det innebär att jag kan blogga och komma åt internet även när jag är på resande fot utan att det ska hålla på och krångla!

Har fått en skitsnygg "dongel" ;) Haha, skitfult ord! Nä, men ett USB-modem i guld. Kanonsnyggt!


2009-01-31 @ 21:55:28 Permalink Allmänt Kommentarer (42) Trackbacks ()


missade du bobster?

så kan du alltid kolla in det på

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=88789&lid=puff_1389981&lpos=lasMer

2009-01-31 @ 00:22:13 Permalink Allmänt Kommentarer (11) Trackbacks ()


Julafton för mig

Ja, den här dagen har varit rena rama julafton för mig, hihi. Efter lunch gled jag runt i huset och gjorde allt och inget typ,inget speciellt. Pappa kom hem. WOHO! När mamma slutat jobbet åkte vi på ett sponsmöte med det häftiga märket "koola anna" som för mig alltid varit ett av mina favoritmärken. Det känns jättekul att det gäller just "koola anna" då jag känner att jag verkligen har samma stil som deras kläder och de passar min personlighet, stil och smak. Kläder som jag kan stå för helt enkelt! Fick se på hur mycket fina saker som helst, världens dröm för mig som är shopaholic! Jag ville bara ta på mig alla plagg på en och samma gång typ, HAHA. Dessutom fick jag ta med mig lita plagg hem på en gång! Inte nog med det så fick jag även se smycken från märket "Snö of sweden" som har otroligt mycket fint. Tack snälla Camilla och Björn för idag!
kolla in
www.koolaanna.se , www.snoofsweden.se 


Nu slappar jag mest här i soffan, värsta fredagsmyset. Pratade nyss med Robin i telefonen, eller mjae. Mest hans trevliga kompisar, HAHA. Det var visst världens party där han var. Själv trivs jag väldigt bra hemma framför tvn ikväll. Det känns som om jag behöver lite lugn och ro just nu :)


En bild från "Rocktemat", HAHA





Förresten, vet ni om det finns någon här i gsom kan tänka sig att göra mina naglar? Har ju jättestarka långa naglar, men jag tänkte prova förlängning och "förstärkning". Har inte behövt sådant tidigare men jag känner att jag inte orkar sköta dem just nu. Så då tänkte jag att det säkert är lättare med förlängning slipper jag bry mig om dem varje dag. Eller hur är det egentligen? Jag har ju aldrig provat så jag vet inte.

 
2009-01-30 @ 22:14:20 Permalink Allmänt Kommentarer (13) Trackbacks ()


BOBSTER

MISSA INTE BOBSTER IKVÄLL PÅ BARNKANALEN 19.15 !



foto:studioTobbe

2009-01-30 @ 15:50:12 Permalink Allmänt Kommentarer (19) Trackbacks ()


-





Jag youtubade lite på hitta den rätt rolig film som någon gjort, Haha
2009-01-30 @ 14:46:54 Permalink Allmänt Kommentarer (11) Trackbacks ()


förmiddagspaus

Pratade med Frida igår kväll och hon håller för fullt på med min bloggdesign. Ska bli så spännande att se den :) hihi.

Hittade en rolig bild på min och Anna, som jag för övrigt saknar mycket just nu.



nu ska jag ta en låååååååååång dusch
2009-01-30 @ 11:43:40 Permalink Allmänt Kommentarer (13) Trackbacks ()


att städa

är inte så roligt. Men det är ändå en skön och lättande känsla när man tillslut avklarat jobbet, då känner man sig nöjd. Idag städade jag igenom alla mina garderober och det behövdes kan jag säga! Mamma kom hem på lunch och vi lunchade. Städade vidare ända till 15tiden då hon kom hem och vi tog en frisk powerwalk i det gråkalla vädret. Sedan blev det middag och en sväng förbi småkusinerna.

Fick smycken idag på posten utav mitt favoritmärke just nu vad det gäller smycken "mi lajki"
www.milajki.com
Nu kan jag äntligen använda mitt armband igen när jag fått en ny kedja:)  Tack, tack, tack !


Det ser ut såhär fast jag har utökat berlockantalet en aning ;)


Kolla också in www.melba.se och http://pinkywebshop.se/


städning


söta Lydia



Just nu sitter jag och käkar glass. Glass är nog min största last alltså. Mängder av glass, jag älskar glass! Jag vet inte varför, det bara är så. Hihi. Samtidigt håller jag på att slänga iväg en order till USA och forever21, en sida jag diggar. Vi får se vad det blir den här gången.


Imorgon ska jag ta tag i en massa massa saker. Det lutar åt att jag dessutom ska på ett spontant sponsormöte. Vi får se :)

Nu, film tror jag. Jag tror jag sa se "the holiday" det är en sån mysig film! Dne är urgullig. Jag älskar romantiska komedier, typsikt tjejigt. Det jobbiga med sådana filmer är kanske att man tillslut börjar tro att sådant som händer i filmerna faktiskt finns på riktigt, man drömmer om det iallafall. Eller jag drömmer om det rättare sagt! Jag önskar att det fanns på riktigt, sånna där overkligt fina filmscener. Drömma kan man väl få göra? Haha, även om jag vet att jag bara blir besviken när jag inser att det faktiskt aldrig kommer att hända på riktigt. Jaja, nog om det nu ska jag rikta min uppmärksamhet mer åt filmen.

Godkvälls
2009-01-29 @ 21:59:11 Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()


En massa mys

Idag har jag tillbringat en stor del av dagen med M & B. Vi tog en lång mysig fika på "nya" waynes som vi kallar det. Vi har blivit riktiga stammisar där, haha. Det är mysigt och fräscht. Lisa och Emma kom förbi och sa hej och Lisa berättade att hennes bror var sjuk, vilket genast fick oss andra att backa några meter ifrån henne, HAHA. Jag hatar att vara sjuk, jag vill verkligen inte bli sjuk nu igen. Mickis intalade mig att hon minsann skulle ge mig lite energi, men det slutade med att hon var den som nästan somnade mot min axel, HAHA. Bella var lycklig, över en massa olika saker. B la för att deras blogg fått fler läsare, vilket de tackar mig för, hihi.
Vi läste tidningar och kom in på en massa olika horoskop vilket ledde till samtalsämnet "alla hjärtans dag" en rätt överskattad dag enligt oss. Men det kanske är för att jag aldrig direkt firat den mer än att jag har en kusin som fyller år på alla hjärtans dag. Vi kom fram till att årets allahjärtansdag skulle bli något speciellt, på ett eller annat sätt!? vad vet jag, vi får se vad som händer och vad vi får för planer. Men vi står fortfarande fast vid att det är en rätt överskattad dag. Jag tycker att man ska visa att man tycker om varandra varje dag, och inte bara en dag om året. Å andra sidan kan det säkert vara en bra dag på många sätt bara det att jag inte fått uppleva det än, HAHA.


På lördag åker tjejgänget till Chamonix och åker skidor och har det bra, själv har jag en massa annat att göra. Såklart jag skulle vilja åka med men det är ju en skolresa, så jag är inte inbjuden, haha. Jag får klara mig själv hemma i kalla Sverige istället.


Jag var nyss med i barnkanalen i bobster! På fredag går nästa program, då i SVTB = barnkanalen.

Fick höra att jag slagit rekord i tittarfrågor till bobster. Man kan nämnligen skicka frågor in till programmet som tittare och så svarar jag på en del. 800 frågor hade kommit in på en vecka, det var tydligen mer än någonsin! :D Gör mig glad, och stolt!


Nu ska jag och sis spela guitar hero






skriva autografer åt söta barn





Emma & Lisa


Guitar Hero

2009-01-28 @ 19:54:28 Permalink Allmänt Kommentarer (20) Trackbacks ()


Hemma

Kom nästan precis innanför dörren.  Resan hem gick också bra, var trött efter den spännande dagen och somnade på planet. Jag och Mami gick upp vid 8 tiden och fixade, käkade sedan en lång god frukost och åkte sedan mot SVT och bobster. Väl där fick jag ett fint välkomnande och hela förmiddagen hade jag kamerarep och lite soundcheck. Hade huvudvärk och var trött som sjutton, men efter en god lunch och en "melodifestivalenbakelse" som smakade himmelskt ,var jag pigg och glad igen, HAHA. Vi började med att spela in det första programmet efter lunch där jag var endast var med i en liten del utav programmet. Efter det började vi direkt banda fredagens program där jag var huvudgäst och fick sjunga en låt. Det tog ett tag att spela in, så är det ju alltid med tv. Omtagningar och grejer men det gick bra ändå. Även om barnen som var publik kanske var lite trötta och otåliga i slutet så sjöng de med och hoppade, tjoade och tjimmade. Tack publiken! :) Efter det blev jag så gott som överfallen av en massa kids som ville ha autografer och fotas och grejer, tyvärr hade jag så brådis till planet efteråt att jag inte hann! :/ Gjorde en kort intevju bara och sedan åkte vi mot flygplatsen. Nu har jag äntligen landat hemma och sitter i soffan med en kopp te framför datorn. Jag ska skaffa trådlöst internet, ni vet sådant med "dongel" HAHA, som de säger i 3reklamen. Som det är just nu kopplar jag upp mig på trådlöst men har inget eget liksom. När jag är ute och reser kopplar jag upp mig på hotellens nätverk osv. Det funkar kanon för det mesta, men ibland inte, och så kan jag ju inte ha det. Dessutom måste jag kunna komma åt internet vart jag än är. På café , på tåget, ja whatever.


Imorgon sänds alltså "Bobster" i SVT 19.15, där jag är med en liten del i programet. Missa inte det!


jag & programledare Malin


alla barnen


på flygplatsen


Min syster som varit hemma själv de här dagarna berättade att det ringt en massa fans hem hit och frågat efter mig, haha. Ibland kommer det roliga samtal hit, eller sms till min pappas telefon. Folk som vill fria hit och dit och allt möjligt., tillochmed en del skamliga förslag. Både roligt och läskigt, haha. Men det ska nog mycket till innan jag gifter mig just nu, det får nog vänta ett tag tror jag. Det är dock väääldigt roligt att se att folk där ute i landet gillar mig, haha :)

Imorgon ska jag ta en megalång fika med girlsen tror jag. Värsta mys, vi har inte setts sedan förra veckan så det är verkligen dags nu. Hihi. De har förresten skapat en blogg - rockmein.blogg.se Check it out !

Sedan ska jag inte glömma att säga GRATTIS till min kompis Anton som tog körkort idag! Det kanske gynnar mig också, HAHA. Om jag ber snällt kanske jag får skjuts, hihii.

Nu ska jag lämna datorn ett tag och göra något annat, så att jag inte växer fast här framför skärmen. pusssssss
2009-01-27 @ 22:54:41 Permalink Allmänt Kommentarer (20) Trackbacks ()


Malmö by night

Resan gick bra när snabbt. Till och med på planet och vid säkerhetskontrollen kände de igen mig och jag fick skriva autografer,trots att jag bar pälsmössa, stora dunjackan och en megastor halsduk. Hade inte heller något smink så jag trodde att det var omöjligt att någon skulle känna igen mig. Men tji fick jag.Vi anlände till malmö runt 19tiden och checkade in på vårt hotell. Vi var ut och käkade en megagod middag på en restaurang här mitt i stan,nu ligger jag på hotellet och försöker nu få igång internetanslutningen här. Det är helt hopplöst. Den här internetuppkopplingen var den sämsta jag någonsin använt. Bloggar därför från telefonen just nu. Jag bloggar mer så fort jag kommer åt en internetuppkoppling som fungerar. Pusspusspuss
2009-01-26 @ 22:07:11 Permalink Allmänt Kommentarer (20) Trackbacks ()


Förmiddagspromenad

Vaknade vid 9.30. Käkade frukost och tog sedan en promenix ner mot Ica där jag skulle köpa en guldpenna!? Ehum, låter konstigt men iallafall det stora problemet var att de naturligvis inte hade någon. En frisk promenad fick jag iallafall, det var skönt. Pratade nyss med Therese som precis skulle boarda planet :/ uuuh. Kommer att sakna henne! Nu ska jag själv packa klart väskan och börja fixa. Fast det är ju en rätt stor skillnad på att åka till Malmö i 2 dagar eller att åka till sydamerika i 4 månader, Haha. Hörs senare. puuuuuussssssssss


2009-01-26 @ 12:12:04 Permalink Allmänt Kommentarer (21) Trackbacks ()


en söndag

Söndagar är speciella. De är dagar då man mest slappar runt och inte gör så mycket, dagar då det är okej att göra ingenting. VIlodag? Den här söndagen blev iallafall en vilodag! Sov rätt länge imorse. Somnade om flera gånger, det är så himla skönt att göra det! När jag kom ner för att äta frukost möttes jag utav min moster Isa som var här. Efter frukost tog jag en promenad i det snöiga vädret med mamma och henne. Det var lite gråmuligt och töigt men det var rätt skönt ändå.


  Promenad. HAHA. jag ser helt nyvaken ut. Det var jag ju förresten nästan också.

Efter lunch fick jag besök utav två små busungar som välte upp och ner på huset, haha, Dom är så söta. Det blev fika och mys. Resten av dagen har jag mest bara myst runt, fikat igen, och igen. Ätit, och ätit och ätit!? Svullat hela dagen med andra ord. Imorgon åker jag och Mami till Malmö där jag ska spela in programmet "bobster", ska bli roligt. Dessutom börjar pappa jobba uppe i iggesund vilket gör att han kommer att vara borta hela veckorna vilket också innebär att det kommer att blir tuffare för oss, speciellt mamma att hinna med allt. Men det går säkert bra ändå, vi får hjälpa till att hålla ordning på saker och ting. Kanske inte min allra starkaste sida ;) Men jag får väl lära mig.



Det blir stökigt av barn!

Imorgon åker en av mina bästa vänner Therese till sydamerika, hon ska vara borta i flera månader :/ Det kommer att bli sjukt tomt! Jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig, men tiden går snabbt hoppas jag. Nu ska jag börja göra kväller så att jag är pigg och alert imorgon. Har hur mycket som helst att göra och hinna med innan jag åker!


godnatt
2009-01-25 @ 22:47:16 Permalink Allmänt Kommentarer (12) Trackbacks ()


jag lider av sömlöshet

jag vet inte varför., men jobbigt är det. Typ ingen är vaken så jag sitter och tittar runt på en massa gamla roliga saker jag hittat på nätet, jag blir helt nostalgisk, även om det inte var mer än någon månad sedan. Dessutom blir jag helt upprörd, eller jag vet inte. Det slutar med att jag sitter här och bölar iallafall. Jag har en tendens att göra det på kvällarna/nätterna!? Dont know why. Äh. jag gråter väl rätt ofta kanske, eller nä. Jag har aldrig varit en bölig person i hela mitt liv innan Idol. Under idolsäsongen grät jag nog mer än vad jag någonsin gjort i hela mitt liv, även om jag lägger ihop allt jag någonsin gråtit ever. Jag hittade en massa skit från finalveckan iallafall. Fan, jag blir heöt upprörd och gråter, pinsamt värre. Det är nog för att jag är trött, när man är trött blir man känslig. Jag har hittat en massa kommentarer på en massa sidor där det bara står skit om mig. Fastän jag vet att jag borde fokusera på alla de fina, gulliga och snälla kommentarerna jag får så bara klänger de dåliga kommentarerna sig fast i huvudet och snurrar runt, runt. jag tänker nog för mycket ibland tror jag. Jag är en sådan person som tar åt mig utav allt jag läser och hör, vilket både är bra och dåligt som Andreas sa till mig. Man ska inte ta åt sig alltför mycket av det "dåliga" det är något jag fortfarande håller på att lära mig. Men fasen det är svårt! Det gör mig liksom ledsen att läsa kommentarer som "du suger" "fattar inte hur hon ens kunde komma med idol" "alice har inte ens chans" , "Skäms över sverige.. Hur fan kan denna kvinna ens komma till final?", "Hur kan man säga att det är bra när människan inte kan säga R " osv. Även om jag vet att jag borde strunta i det och istället tänka på alla fina kommentarer jag får utav er.
kom också att tänka på hur vissa där ute i landet verkligen varken har medkänsla eller verkar ha förstått hur allt ligger till. Vissa tror tex mer på det som skrivs i pressen än på vad vi (som det skrivs om) säger. Vissa verkar inte ha förstått att vi s k "idoler" som en del av er kallar oss faktiskt också bara är människor, vi har inte superkrafter eller något sådant. Jag tycker att det är respektlöst att vissa klankar ner på saker de inte har en aning om hur de egentligen ligger till. T ex säger vissa att vi under signeringarna är griniga!? Ehum, av kanske 3000 pers vi möter i en stad säger 1 person det!? För att vi råkar vara ofoukserade just då precis den personen kommer fram i kön, jätteledsen för det! Det är såhär att vi varje dag signerar ca 3-8 h. Nu tänker ni säkert "men va fan, de sitter bara där och skriver sitt namn, hur jobbigt kan det vara". Jo, det jobbiga är inte att skriva. Det jobbiga är att hålla fokus i 3 h i sträck i bullrigt ljud och allt vad det nu är. Misstolka inte detta nu, för jag älskar signineringarna, Det är skitkul! Vi träffar så mycket underbara människor varje dag och det är en ära att få göra det. Men ibland under kanske 2 min tappar man fokus och flamsar lite, flummiga som vi är. Jätteledsen om det uppfattas som att vi är griniga eller dryga, det är verkligen inte meningen. Under vissa signeringar har vi dessutom varit sjuka och så, vilket gör det ännu tuffare. Vi är bara människor vi också, ibland har man en bra dag, ibland har man en mindre bra dag helt enkelt.

En del gör narr utav mig för att jag t ex grät efter finalen. Ni ska då veta att det var glädjetårar, och inget annat. Jag tror inte att någon fattar hur man känner sig i den situationen, även om ni tror att ni förstår. Det är verkligen helt sjukt. Allt bara snurrade, och jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde. Hela resan, som under en hel höst varit otroligt omtumlande och intensiv, framför allt helt underbar tar bara slut sådär!? på 30 sek. Det blir för mycket att ta in, och jag bara grät. Grät ut allt, alla spänningar man haft heeeeela hösten. Jag har som sagt var fortfarande inte ens fattat vad jag gått igenom och fått vara med om, men helt fantastiskt är det iallafall! Man tappar omvärlden när man är med i en sådan här resa, man tappar perspektiv till saker och ting och allt känns overkligt. Ni ska iallafall veta att jag gör mitt allra bästa, och uppskattar er alla otroligt mycket. Idol har varit den bästa tiden i mitt liv, som jag sagt tidigare. Nu väntar ett nytt år då jag ska fortsätta kämpa för min dröm.

'
bjuder på en söt bild på mig och kev ;)


Men just nu ska jag mest bara sova. hihi.

Godnatt

2009-01-25 @ 03:15:03 Permalink Allmänt Kommentarer (76) Trackbacks ()


Utmattad

Jag är heelt slut idag, efter signering och hela köret. Jag tror det är för att jag tokjobbat hela veckan. Men jag har ju världens bästa och roligaste "jobb", så vad gör det!? Man får vila när man får tid :)Slocknade direkt i soffan när jag kom hem i eftermiddags, och sov en bra stund. Men det var jag väl värd kanske, haha. Signerningen idag var jättekul och det var rätt mycket folk. Gävle gjorde mig stolt och tog emot oss väl, vilket gjorde ett fint intryck på både Kevin och Robin ;) HAHA. Vi var alla rätt krassluga i halsen idag men det gick helt okej för mig ändå, kanske inte det bästa jag gjort i hela mitt liv direkt, men det kom ljud ur munnen iallafall! :D


Tack för alla fina blommor och presenter jag fick förresten! Efter signeringen hade både Robin och Kevin brådis tillbaka till sthlm så det blev ingen mellanlandning at my place som det var tänkt, det får bli en annan dag. Istället däckade jag som sagt var i soffan och sedan kom min moster Isa och hennes man Roger hit i sällskap med Björn och Cicci, nu droppade även min kusin Evelina och hennes Johan in. Mycket trevligt med en mysig lugn hemmabjudning. Funderade/funderar (fortfarande) på att hänga med tjejerna ut en sväng ikväll men jag vet inte hur pigg och energiska jag är. Det kanske blir så att jag stannar hemma och fortsätter myskvällen här istället. Under middagen blev det en massa roligt prat om dels musik och dels om att jag borde hitta mig en riktig man. En rejäl en enligt Roger, så nu har vi valt, HAHA. Han är med på noterna han! Vet vad jag ska ha ;) Isa å andra sidan tyckte att jag skulle starta en grupp istället för att vara soloartist. "ni kan ju heta Roxtvå, istället för Roxette". Haha, dom är så sköna hela högen, jag diggar min familj! Nu ska jag gå och vara social med de andra.  


pusssssss



Tog med mig favvotjejerna backstage



sis var också där och tog em fika med Robin, haha


fika


lilla kusin Lydia fick sitta med en stund under signeringen, jag tror hon tyckte att det var jättespännande!


Robin hittade ett barn som han blev kär i, nya favvoungen

2009-01-24 @ 21:43:02 Permalink Allmänt Kommentarer (26) Trackbacks ()


Rockbjörnen

Ja, jag lovade ju som sagt var att berätta om gårdagen.
Det var mycket trevligt, jag och Johan gjorde oss i ordning. Åkte sedan för att möta upp Kevin och Robin och vi drog sedan mot Cirkus och Rockbjörnen. Jag fick vääääääldigt mycket beröm för min klädsel och mitt hår. :D Klänningen jag bar kommer från mäket "Motel" och butiken BLÅ. Håret är gjort av Janni på salongen Agaton Sax. Tack till er :)

Minglade runt lite, träffade en massa trevligt folk och sedan var det dags för galan som var lite långtråkig i början men när det började komma igång var det jätteroligt att se alla artister, inslag osv.  Något som var inspirerande att se var att Amanda Jenssen vann TVÅ rockbjörnar. För ett år sedan var hon i samma sits som jag antrar jag, nybliven tvåa i Idol och idag är det jag som sitter i den sitsen. Att se henne kamma hem två rockbjörnar fick mig att drömma ännu mer och jag blev taggad på att kämpa mig framåt och nå någonstans. Jag önskar att jag om ett år iallafall är nominerad till en rockbjörn, det vore en dröm! Verkligen något att sträva efter och något som ger mig en extra kick och energi att fortsätta kämpa min dröm och en karriär.
På efterfesten var det drag och vi hade kul, träffade även där en massa roligt folk. T ex låtskrivaren till "So What" som jag sjöng i globen, det var otroligt kul att få träffa honom, ännu roligare att höra att han tyckte att jag gjorde låten bra! Ärofyllt! Kvällen avslutades med en rätt konstig och kanske tråkig incident men det catchade vi upp genom att röja loss med guitar hero, HAHA :D

Idag har jag som sagt var mest myst runt och haft en skön dag. Vi slappade runt i lägenheten några timmar och drog oss sedan in mot stan och käkade sushi till lunch, mums! Tog en fika efteråt i sturegallerian och sedan var det dags för mig att åka hem. Väl hemma i Gävle blev jag uppmött utav Johan, Zara (från talang 2008), Hanna (hennes syster) och Agneta (hennes mamma) som dessutom hade med sig ett filmteam från tv4 vilket följde oss mot Helges studion där vi spelade in tvinslag och sjöng och grejade. Riktigt roligt, det var ett tag sedan jag träffade lilla gohjärtat Zara.

Imorgon blir det turnéstopp i min hemmastad Gävle, Valbo köpcentrum. Ska bli väldigt roligt att se om det kommer mycket folk. Det hoppas jag, Be there!



kvällens outfit

klänning från BLÅ ( Motel)
Skor från Zara
strumpbyxor H&M
Armband från min kusin (oliviaahlandersandberg.blogg.se)


Jag & Johan


Jag och Kevin på efterfesten


jag & Robin


Kitty, Johan & Jag





fika idag inne på sturegallerian, jag var rätt trött, hihi.


Ida, Zara, jag & Hanna idag under tvinspelningen.

Ida till vänster jobbar i studion, Hon var en stor idol för mig när jag var mindre, eller hon är såklart det fortfarande. Hon är en makalöst duktig sångerska och världens underbaraste person.



Förresten fick jag de nya bilderna från plåtningen idag. Det var hur många bilder som helst och de var jättefina! Kanske inte jag, men bilderna i sig! Den här bilden är tagen av Josefin Hermansson http://powerpinglan.googlepages.com


Den här bilden är tagen av Hansaa http://hansaa.se/

Snygga va? STORT TACK till er båda!



Nu ska jag käka glass framför tvn, hihi.

Godnatt
2009-01-24 @ 00:16:51 Permalink Allmänt Kommentarer (43) Trackbacks ()


Dagen efter

Såhär dagen efter är man väl inte världens fräschaste. Jag, Janet och Johan myser mest runt i lägenheten och har i typ 1 timme försökt bestämma oss för vad vi ska göra idag. Det slutar med att vi just nu bestämmer oss för att sätta oss och käka läng mysigt brunch någonstans. Så nu ska vi ut, jag skriver om rockbjörnen senare när jag fått lite bilder också.


hej så länge
2009-01-23 @ 12:22:55 Permalink Allmänt Kommentarer (17) Trackbacks ()


Rockbjörnen

Ikväll ska jag på rockbjörnen och åker hemifrån vid lunchtid. Innan dess ska jag dessutom hinna fixa både hår och makeup.




Jag satt precis och tänkte på vad jag önskar mig just nu.... nu menar jag på materiella saker.Jag har nog det mesta man kan önska (förutom ett skivkontrakt, det önskar jag mig!) men om vi tänker realistiskt då kanske, saker jag själv kan fixa så önskar jag mig nog Elizabeth Ardens parfym "green tea lotus" kom och tänka pådet nu såhär på morgonkvisten. Den står högst upp på min önskelista just idag. Imorgon är det säkert något annat såklart, men för tillfället är det den.



Jag önskar mig förretsen ett par högklackade snygga stövlar också, jag har inte hittat ett par dugliga någonstans. Jag önskar att jag hittar de perfekta stövlarna. Vad det gäller skör är jag jävligt kräsen! Kan kanske bero på att min mormor när hon levde ägde en skoaffär. Jag är uppvuxen med skor runt omkring mig, därav mitt stora skointresse.

Nej nu sja jag åka. Hej på er



ps.någon ville att jag skulle mobilblogga till tv4.se ikväll. Det gör jag så gärna, om det funkar. kika in där.

2009-01-22 @ 09:14:33 Permalink Allmänt Kommentarer (25) Trackbacks ()


SVT eftersnack

Ledsen att jag inte hunit blogga. Drog mig in mot stan tidigt imorse och var in på blå, fixade kläder och sprang sedan runt som en tok och försökte hitta en svart kuvertväska. Kunde inte hitta en någonstans i hela stan som var duglig, kräsen som jag är! Det slutade med en från Åhlens som fick bli nödlösning, den får duga.
Skyndade mig hem och slängde i mig lunch sedan åkte jag och pappa mot Falun där jag i eftermiddag har spelat in SVT eftersnack, som sänds nu om typ 5 min i SVT2, kolla in det !! Det korta programmet bestod utav en soffintejvu med mig och sedan ett band från gävle som heter "Crescendolls" som spelade eftersom att de är med i eftersnacks tävling " eftersnack melodigranprix", de var väldigt bra förresten. VIiåkte förbi Valbo på vägen hem käkade god IKEAmat och jag försökte sedan hitta nitarmband. Det var tydligen slut överallt!??! ÖVERALLT!??? Helt hopplöst! Jag smsade min kusin Olivia och frågade om om hade något och det hade hon, sicken tur i oturen jag hade. Nu på kvällen har jag klurat på min outfit inför imorgon. Min faster Margit sydde in en klänning såhär på sista minuten, hon är verkligen världens bästa faster, grym på att sy dessutom! Den tillsammans med lite tuffare acessoarer och grejer blir nog bra. Imorgon ska jag alltså åka mot Sthlm och "Rockbjörnen" det blir nog himla kul. 







i sminket



ni glömmer väl inte att titta på SVT eftersnack nu kl.22.30 i SVT2 nu då


godkvälls

2009-01-21 @ 22:26:46 Permalink Allmänt Kommentarer (17) Trackbacks ()


ska vi ta en nattmacka?

Jag sitter och försöker lära mig mobilblogga, men det vill inte funka. det står att det typ inte går att verifiera nummret eller något sådant, jag fattar inte varför det inte vill funka! makes me angry.

Idag när jag fikade med sköna tjejgänget Bella, Mickis, Karin och Issa spånades det hit och dit om en hel del. Flummigt och roligt! En hel del nya ord uppfanns också, ord som "igga" eller citat som "ska vi ta en nattmacka" , HA HA. Det är så skönt att få komma hem och bara flippa ur med er! Tack för att ni finns, haha.




Förresten, ska jag tacka min fina familj också för att ni finns. Tack för att ni står ut och har stått ut med allt den här hösten. Utan er skulle det här aldrig funka. Love you!


Idag var det värsta snöovädret här hemma. Morfar skulle skjutsa mig in till stan, men insåg att det skulle bli tufft att köra så jag fick lifta med Anders istället. HAHA, tack för skjutsen, och tack till Eve som fixade det!


Nu sitter jag här framför datorn och planerar resten av veckan, samtidigt som jag och Frida spånar på nya bloggdesignen. Har ni några önskemål? Fick höra att ni inte ville ha en mörk iallafall :)
 Huh, det här kommer att bli en tuff vecka! Mycket att göra, men roligt också såklart.


Nu ska jag dricka varm choklad och försöka slappa lite. PUSSSSSSS

2009-01-20 @ 21:45:45 Permalink Allmänt Kommentarer (27) Trackbacks ()


tack för alla fina ord

Jag har precis kommit hem. Hem som i HEM, alltså hemma i Hedesunda. Mycket skönt! Jag håller just nu på att gå igenpm mina 654 meddelanden på facebook och såhär när jag typ tagit mig igenom ca 20 måste jag bara tacka er alla. tack för alla fina ord, ni ska veta att jag läser alla meddelanden och brev och allt jag får, men jag kan ju tyvärr inte svara på alla. Men jag läser ALLT, och det värmer. Jag blir så glad och lycklig utav era fina brev. Om jag kunde skulle jag klona mig själv eller köpa en massa tid så att jag hann svara på allt och prata med er alla, men det går ju tyvärr inte :/ Ni är guld värda iallafall, utan er skulle jag aldrig vara där jag är idag.

Förresten, har jag hittat jättefina websites som folk gjort till mig, tusen tack.

http://realice.webs.com/
www.alices.se
www.ilyalicesvensson.blogg.se
m.fl.


all kärlek / a
2009-01-19 @ 21:29:15 Permalink Allmänt Kommentarer (30) Trackbacks ()


galor och baler

Jag älskar att gå på galor, såsom galapermiärer och sådant hit och dit. Jag älskar att gå på bal också, jag vetg inte vad som är så kul med det. Antagligen att man får klä upp sig så fint!? Eftersom att jag tagit en paus i skolan och inte vet när eller om jag börjar igen känns det ju lite osäkert om jag kommer att ta studenten, vilket också innebär att jag inte får gå på studentbal! damn it! Jag överväger att ragga upp någon student i vår och tvinga honom att ta med mig på studentbalen i vår. Jag vill gå på studentbal i år, jag ska gå på studentbal i år om det så är det sista jag gör... okej, det där var en överdrift. Men påtal om galor och fester så ska jag förresten på "rockbjörnen" på torsdag, det blir nog väldigt kul tror jag :) hihi. Om ett tag kommer jesper hit och hämtar upp mig, vi ska gå någonstans och käka frulle tror jag. Ikväll åker jag hem, woho.

bloggar senare. pusssssss




2009-01-19 @ 11:08:55 Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()


Att åka bil

är rätt skönt. Fast jobbigt också när man åker så långt som jag gjort idag. Dagen började fint med att några roliga snubbar fick för sig att gå och väcka mig med dunder och brak, trummor och vete allt vad det nu var kl.6 på morgonen, bara för att störa mig. Jag flöd upp ur sängen helt livrädd och gömde mig sedan under täcket när jag insåg vilka det var och skrek "men gå ut era idioter!" varav de svarade "jaja, klockan är 6" och tågade ut ur mitt rum. Somnade om och vaknade sedan runt 10. Det blev mysfrukost och sedan var jag, Kevin och Kim tvugna att åka mot Skåne. Surt, eftersom att jag helst av allt en dag som denna hade velat mysa runt och se på film och bara slappa. Men vi har ett jobb att sköta! Ett roligt jobb ska ni veta. Spelningen i Ängelholm gick bra och vid 17tiden började vi vår färd mot sthlm. Jag sov de första timmarna, sedan blev det full fart i bilen när Kevin hittade en massa skivor som innehöll "eurovisionlåtar". Det blev värsta draget i bilen och vi började hejvilt disskutera vilka låtar som var bra, inte bra, vilket land de kom ifrån, vilket år osv. Jag hamnade sedan på södermalm och nu sitter jag här på mitt hotellrum, pratar i telefonen och slappar. Imorgon väntar nya äventyr. Godkvälls



Haha, vi är kanske världens skönaste trio!

2009-01-18 @ 23:44:18 Permalink Allmänt Kommentarer (24) Trackbacks ()


at Robins place

Förlåt för att jag inte bloggat på hela dagen, dåligt av mig men jag har inte haft tillgång till internet förrän nu. Det bar av tidigt imorse från sthlm och vi bilade i 5 h ner till trollhättan där vi gjorde ett roligt gig. Mycket folk och bra tryck! jag blev  nallelös idag, fick dock två väldigt fina rosor.  Någon frågade vart jag köpt klänningen jag bar idag i trollhättan, den kommer från Topshop, en utav mina favoritbutiker!



Efter 3 timmars signering bar det av mot Svenljunga och Robins hem där vi spenderar/spenderat kvällen. Bastat, myst och haft skoj. Dessutom har jag nu fått smaka claes berömda "crosspasta", smakade utomordentligt bra! Nu ska jag fortsätta umgås med de trevliga pojkarna här, bloggar så fort jag kommer åt internet igen.





GOKVÄLLS
2009-01-17 @ 23:21:46 Permalink Allmänt Kommentarer (41) Trackbacks ()


Lunch med Johan Palm och Hanna

står på dagens schema. Jag unnade mig själv att sova lääääänge idag, orkade inte stressa ner till frukosten utan somnade om och vaknade sedan utav att pappa ringde och ville kolla läget. Tog sedan en mega lång dusch, väldigt skönt! Nu väntar jag på att lilla Johan och Hanna ska dyka upp. Dte ska bli skitroligt att träffa dem. Hanna är/var vår artistansvarige under Idoltiden. Vår allra närmsta från produktionen, hon blev "mamma hanna" för oss alla. Johan behöver väl ingen närmre beskrivning i guess?

Igår hände en fruktansvärt pinsam incident. Jag gör oftast inte så pinsamma saker, jag brukar ha turen med mig vad det gäller sådant helt enkelt. Det som hände igår var nog det mest pinsamma jag någonsin varit med om måste jag erkänna. Pga detta känns det just nu som om jag måste fly landet, eller jag kan åtminstone aldrig mer visa mig hemma i Gävle. Jisses! Det pinsamma var att det inte ens var menat som något seriöst. Från min sida var det bara ett stort skämt. Men jag tror att det kan ha missuppfattats. Jaja. Nu har jag brådis, ska springa ner och möta de andra nu. bloggar mer senare.
2009-01-16 @ 12:56:53 Permalink Allmänt Kommentarer (50) Trackbacks ()


hemma på anglais

Ja, det känns faktiskt som att komma hem när jag kommer till Scandic Anglais som ligger mitt på stureplan. Här bodde jag hela hösten och stor trvides verkligen. I och för sig kan det här med att bo på hotell också ha sina baksidor förstås, men det har ju allt. Jag vet inte om jag hade klarat det lika bra om det inte varit Anglais! Å andra sidan känns det också nostalgiskt och sorligt att komma tillbaka, det känns som om tiden går så fort och helst av allt skulle jag vilja kunna spola tillbaka tiden och återvända till "Idoltiden" här på anglais, fortfarande bo på 4e våningen, ha Anna som granne. Knacka på Lars dörr för att låna alvedon, sitta och störa Robin när han spelar xbox, säga godmorgon till Juanes osv. Ha Ha, nej nu börjar jag nästan gråta, nu får jag skärpa mig och tänka på något annat!

Dagen har varit rätt lugn. Tog flyget i morse och väl i sthlm åkte jag till anglais. Sov någon timme, det är det bästa när man är sjuk!!! Sedan gick jag hem till min kära vän Thereses mamma, som bara bor ett stenkast härifrån. Vi åt jättegod mat och Therese och jag hade som vanligt en del att prata om. När vi ringer varandra pratar vi alltid minst i 1½ timme ska ni veta, Ha Ha.  Nu är jag tillbaka på anglais och pratade nyss med Jesper i telefonen, vi funderar på att gå och lyssna på Robin Es band som har spelning ikväll, men eftersom att jag inte är så pigg kanske jag står över, vi får se!


Therese :)

Påtal om fina minnen fick jag nästan ångest idag när jag flög över Globen, shit. Jag kan fortfarande inte fatta att jag stått där inne på scenen helt själv och sjungit för ett fullsatt globen! Jag blir nervös igen bara av att tänka tanken. Flygturen gick förresten snabbt och fint. Det var fint flygväder och när man kikade ut genom fönstret fick man bara lust att hoppa ner på de vackra , mjuka molnen. Tänk vad mysigt det skulle vara om molnen faktiskt gick att gå på, stå på, ligga i. Att de inte bara var luft utan mer som bomull. Okej, dålig beskrivning. Det är svårt att förklara mina molntankar, men det kanske finns någon där ute som förstår mig ändå? Som någon gång tänkt samma tanke.
     

Nu ska jag gå och snyta mig och fortsätta ligga här i sängen med datorn framför tvn äta Ben&Jerrysglass och vara sjuk, hihi.




2009-01-15 @ 19:58:44 Permalink Allmänt Kommentarer (29) Trackbacks ()


Ängelholm, Helsingborg?

Kort kvällsinlägg. Jag är sjuk idag och orkar inte skriva så mycket, men jag ska försöka sammanfatta den röriga dagen. Åkte hemifrån tidigt imorse, tog tåget till sthlm och tog mig sedan ut mot Bromma FLygplats där jag tog flyget ner till Malmö. Väl där möttes jag upp av Kim, Max och Robin. Eftersom att vi hade så god tid på oss idag åkte vi in till malmö och fikade. Vi tog även en tur på skridskoisen mitt inne i stan. Jag visade mina skridskoskills, HA HA. Det slutade med att jag ramlade omkull när jag skulle visa en snygg piruett. Pinsamt värre!

Max, Jag och Robin



Efter ett par timmar åkte vi mot Ängelholm där vi hade dagens gig. Det gick snabbt idag och efter mindre än en timme var vi därifrån. Efter mycket om och men droppade kim mig på hotellet i Helsingborg helt själv, så nu sitter jag här fast på ett hotell i Helsingborg helt själv, sjuk dessutom. Kul..... eller inte.


Nu ska jag sova. Sova och försöka blir frisk. Flyger tidigt imorgon bitti tillbaka till shtlm.

GODNATT

2009-01-14 @ 22:08:39 Permalink Allmänt Kommentarer (31) Trackbacks ()


packa

Dagen började fint med städning som sagt var, inte allt för kul! På eftermiddagen tog jag en sväng till mina småkusiner. Vi fikade och mös, lekte en del. Lydia har blivit en riktigt vild liten unge. Hon klättrar och klänger på allt och gör allt man verkligen inte vill att småbarn ska göra. Hon  springer runt i huset och saboterar det mesta. Thea å andra sidan är en rätt lugn liten tös på 4 år som helst av allt vill leka "Idol" eller "mamma, pappa, barn". Idag lekte hon att hon var "Alice" och sedan bytte hon rollfigur till Sanna Nielsen, Ha HA. Hon älskar att sjunga och är jätteduktig. Lilla Lydia som är 1 år nynnar med så gott hon kan, riktigt musikaliska barn det där! Jag undrar var de fått det ifrån ;) Resten av dagen har gått till att packa, nu åker jag ut på turnén igen och blir borta 6 dagar den här gången, så det är en del att packa! Första stoppet för mig och min stora rosa resväska blir i ängelholm imorgon.

en gammal bild på dem


Jag har trappat ner på bloggningen på tv4.se, lägger mer krut här istället även om desginen inte är klar än och så. Ni får stå ut med det här så länge.

Jag hittade en rolig kommentar idag på min Tv4blogg. Egentligen var kommentaren mycket längre än såhär! Men här är ett urklipp:


 Det är alltid roligt att läsa era kommentarer och roligt att se hur folk verkligen engagerar sig i hela mig och mitt liv. Bara inte min musik utan om en massa annat också som tex den här kommentaren. Den var lite kul tycker jag.


På tal om roliga personer ville en gullig liten tjej som heter Ida att jag skulle nämna henne. Hon är kompis till min söta lillasyster Betty. Här bjuder jag på en söt bild på de två goa flickorna!




Förresten har jag sett några utav bilderna från plåtningen i söndags. Här får ni ett smakprov.
Foto: josefine Hermansson, Josefinhermansson.blogspot.com




Dte får avsluta det här inlägget. Nu ska jag fortsätta packa.
2009-01-13 @ 20:28:42 Permalink Allmänt Kommentarer (43) Trackbacks ()


Städa

När jag vaknade upp i morse i mitt rum insåg jag att det var dax att börja städa. Det ser ut som ett bombnedslag där inne. Det är hopplöst att hålla ordning när man hela tiden är på språng såhär och packar om hit och dit. Det funkar liksom inte, jag har inte koll på någontng längre, det är rätt förvirrade! Jag ska hinna packa idag också, det kan jag iochförsig göra i samband med städningen, det kanske underlättar lite iallafall. Jag bloggar mer senare, nu får jag skärpa mig och gå och städa....
2009-01-13 @ 11:32:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


added you as a friend on facebook....

jisses, här sitter jag och tar tag i 2048 friend requests och 324 privata meddelanden på facebook, jag avlider....Under tiden sneglar jag då och då på idolreprisen som just nu rullar på tv400, och kan ni gissa vilket program de visar idag, om inte auditionprogrammet från Karlstad = mitt första program. HA HA, så kul att se. Det påminner mig än en gång om vilken jäkla (ursäkta språket!) resa det här varit, jag kan fortfarande inte förstå det!

Ledsen att jag inte bloggat på någon dag. Det beror mest på att jag inte haft tid att blogga, gårdagen var minst sagt fullbokad. Dessutom har jag nog inte varit på något vidare blogghumör, men idag är jag laddad för att skriva om min fullspäckade helg!

Fredagen blev mest en lugn hemmakväll framför tvn där jag såklart hejade på Laila i lets dance, hon var grym.
Lördagen blev allt annat än lugn. Mitt första stopp var på Läkerol Arena där jag blev hyllad för min framgång i Idol, även legenden "lill-prosten" och spelare från JVM t ex jacob Markström och Anton Persson hyllades. Direkt efter det blev det att åka till lilla Hedesunda där jag också fick ta emot hyllningar ifrån min lilla hembyggd. Det var otroligt roligt att se så mycket folk på plats, man blir rörd!  Stort tack till alla som kom dit trots det kalla vädret. Så mycket blommor och hyllningar jag fick ta emot igår har jag nog aldrig fått förut på en och samma dag. Kvällen avslutades fint med att fira Jossans  (min kompis Bellas syster) 20 års dag. Det börjades hemma hos Bella och Jossan och sedan blev det ut en sväng. Mycket trevlig kväll tillsammans med mina bästa Mickis och Bella. Filip som fick vara kvällens chaufför hämtade upp mig vid halv 3 tiden och vi körde hemåt. Filip är världens bästa chaufför, han ställer alltid upp, tack!


Idag har jag fotats. Började med att åka till Wilma som jag inte träffat på hela hösten, jag har saknat henne! Hon är makeup-artist så hon fixade min make för plåtningen. Åkte hem och käkade en snabb och sen lunch innan Magdalena (min kusin) och Ingrid plockade upp mig. Vi plåtade i nästan 3 h och det blev över 1000 bilder tror jag. Jag hoppas att det blev några fina bilder, ni får se när jag fått dem!
Vi åkte sedan och grattade min lilla kusin Sigge som fyllde 2 år. Det blev tårtkalas och en massa bus med kidsen :) hihi.

Nu sitter jag här framför datorn och försöker planera morgondagen för att utnyttja tiden så bra och effektivt som möjligt.

Nu ska jag se film med Mami och syrran, pussgodnatt


lite bilder


fina blommor och presenter


HA HA, vi bjuder på de här bilderna! Världens bästa Mickis och Bella och sen en skum figur där i mitten, vem det nu är!?







Mina söta busiga små kusiner




bakom kulisserna på plåtningen...
2009-01-11 @ 22:53:21 Permalink Allmänt Kommentarer (24) Trackbacks ()


Om det gör ont då?

Jag har haft en mysig dag! mysfika med mysfrida sedan hockey. Rätt seg match men brynäs vann, WOHO. Det måste varit för att jag var där ;) hah.



Jag har tänkt på en sak... Det finns botemedel och mediciner för det mesta, men om man har ont i hjärtat då? Om det gör så ont att det krampar sig och bara skrynklar ihop sig till en liten tuss.  Det gör så ont att man bara vill skrika. Om det fanns en medicin mot det skulle jag överdosera den nu. Jag skulle vilja spola tillbaka tiden eller radera en massa saker ur mitt minne. jag tror att det är nyttigt att bara tömma hjärnan ibland.

nej nu är jag inte på humör för att skriva mer.



jag bjuder på en störtskön bild på mig och Johan istället, en bild man blir glad av. 
 Godnatt
2009-01-09 @ 01:18:01 Permalink Allmänt Kommentarer (30) Trackbacks ()


Grammisgalan

Det blev en myseftermiddag med Mickis och Bella och vi tog en lååååååååååååååååång fika på det nya fiket här i Gävle. Vi har så mycket att prata om att vi hade kunnat sitta där tills det börjat växa mossa på oss. Vi pratade om allt som hänt under hela hösten och en hel del annat vanlig "tjejprat" också vilket betyder att det blev en hel del "kärleksprat". Mickis kom helt enkelt fram till att kärlek gör en helt knäpp och paranoid. "jag känner inte igen mig själv" utbrast hon, haha. Jag kan inte annat än hålla med om att kärlek är en knepig grej, eller vad vet jag egentligen?


Bella & Mickis


Jag läste ett horoskop idag förresten om kräftan stog det så här : Kräftans hem är hennes borg, hon månar mycket om familj och barn. En vän i alla väder som man kan lita på livet ut. Tyvärr känslig som ett löv, så det gäller att vakta sin tunga. Hemmet inreder hon efter sitt konstnärliga mjuka sinne. 
 Ha ha, ja det stämmer säkert in på mig. Jag är nog rätt känslig av mig tror jag, och jag hoppas att jag är en vän att lita på livet ut.

En annan sak som är rätt lustig är att jag innan jag träffade mina vänner idag skrev ett inlägg om "armbandsmani". När jag sedan möter dem visar det sig att de har en försenad julklapp till mig, och vad var det om inte ett armband? :D Åh, ett megagulligt silverarmband från Tomas Sabo som håller samma stil som de andra två jag nyligen fått. De vet precis vad jag gillar för stil de med! Vi har ett likadant armband alla tre, nästan som kompisarmband fast mycket coolare såklart ;) Haha. Jag blev helt rörd iallafall, jag tycker att det är jättefint att vi har likadana alla tre så att vi alltid på något sätt "bär med oss varandra".


Nu har jag suttit här framför tv:n och sett på grammisgalan, grattis EMD till vinsten! :)



Imorgon väntar en träff med Frida, som jag inte träffat på jättelänge, och sedan ska jag gå på brynäsmatchen. Det blir den första matchen jag går på den här säsongen, ska bli kul!

godnatt

2009-01-07 @ 22:51:52 Permalink Allmänt Kommentarer (12) Trackbacks ()


Eftermiddagsfika

Idag är det fint vinterväder ute, solen skiner och snön glittrar. Mamma kom nyss hem på lunch och jag ska börja göra mig i ordning. Idag väntar eftermiddagsfika och mys med två av mina bästa vänner Bella och Mickis.

Igår var jag som sagt på Helges och johan hjälpte mig fixa till några singbacks, blev kvar där hela kvällen. Micke och Lotta tittade in en sväng också, mycket trevligt. Jag fick en försenad julklapp av Johan och Ammis, ett jättefint silverarmband, Tusen tack!


Fint va? Urgulligt tycker jag!

På tal om armband var det nog just ett armband som var den bästa julklappen i år tror jag. Jag vet inte om några utav er sett mig bära det under turnén!? Det är ett armband av silverringar med en hjärtberlock, jag vet att det är valt med mycket omsorg och känsla och jag älskar det, än så länge har jag burit det varje dag och utan det känner jag mig "naken"som om någonting fattas. Personen som gav mig det känner mig allt för väl måste jag säga, för det är ett armband som passar mig som "handen i handsken" som Laila skulle ha sagt, ett riktigt "alicearmband" som Stefan skulle sagt. 

så här ser det ut!

 Ett annat armband som synts mycket på mig är det omtalade fårn "milajki", som under höstens fredagsfinaler blev mitt turarmband. Det hyllades hit och dit utav olika stylister, modebloggare osv. Varje vecka när jag och Stefan letade nya outfits kom vi ändå tillslut fram till att jag var tvungen att bära armbandet eftersom att det var "mitt" och tur nog lyckades passa till alla outfits dessutom. Det består utav en rätt grov kedja och en massa roliga berlocker. Jag vet att det är mycket eftertraktat och tex är Sibel en av dem som är jätteavis på det, HA HA. Hon har frågat flera gånger vart hon kan få tagt i det. Det är ett armband som passar till det mesta och som jag också burit så gott som varje dag tills det för någon vecka sen gick sönder, kedjan gick av! Jag är fortfarande förkrossad över det ska jag säga er! (Jag måste försöka fixa en ny kedja!)

första veckan jag bar det.

Jag gillar armband, jag kan nog sträcka mig så långt som att säga att armband är mitt favoritsmycke tillochmed. Ja, jag älskar armband!

nu ska jag duscha och fixa mig, bloggar mer senare, hej.
2009-01-07 @ 13:03:23 Permalink Allmänt Kommentarer (17) Trackbacks ()


Trettondagsafton och JVM

Borta bra men hemma bäst? mja, jag vet inte. Men skönt är det att få komma hem och vila lite iallafall även om jag älskar att vara på språng och att ha saker att göra,hihi. Idag har jag, mamma och syster varit och köpt kakel och inredning till vårt badrum, vi renoverar lite här och där i huset nämligen. Sedan tog vi en runda i klädbutikerna också, letade nya skor men kom hem utan. Blev istället en hel del annat smått och gott. Mest kläder, men också en del annat.

Jag fick önskemål om att visa upp olika outfits på bloggen så jag tänkte börja med det när den nya bloggen kommer igång. Inte varje dag kanske, men så ofta jag hinner och orkar. Idag är det ju trettondagsafton också. Knepig dag egentligen,men alltid skönt att få vara lite extra ledig för dem som jobbar.

Ikväll är det förresten JVM-final, WOHO! Det blir att hålla sig vaken hela natten, men det blir nog en spännande match så det ska nog inte vara något problem. Jag tror att Sverige har goda chanser till en vinst. Jag började precis tänka på hur nervösa de svenska spelarna måste vara. Jag om någon kanske borde veta hur det känns, eller?! Jag vet inte hur de känner men jag kan åtminstone skriva under på att det är en enorm upplevelse att få gå in i en fullsatt arena som kokar utav spänning. Nu gäller det här i och för sig hockey och i Ottawas arena ryms det 20 000 pers, i globen 14 000, så det finns ju en viss skillnad men jag inbillar mig själv att det på något sätt borde vara samma känsla? HAHA, det är kanske för att jag vill att det ska vara samma typ av känsla. Jag undrar om spelarna känner press också? Jag menar en hel nation, ett helt land räknar med dem ikväll. Det där med press känner jag också igen faktiskt. Jaja, nu ska jag umgås med min syster ett tag. heja sverige ikväll iallafall, och lycka till. Speciellt till Jacob Markström och Anton Persson som faktiskt kommer från min stad.






uppdat. 02.38

Canada leder med 2-0 och de spelar fult!!!! Jag blir förbannad och skriker rätt ut. Inte ens när de fäller vår målvakt får de någon utvisning. orättvist... Det ryktas förresten att Anton Persson som kommer från lilla Hedesunda där jag bor är sjuk idag... låter jobbigt, frågan är om det verkligen var magsjuka eller om det helt enkelt var något annat som spökade. Spelar bra gör han iallafall, varesig han nu är sjuk eller inte.

2009-01-06 @ 02:42:59 Permalink Allmänt Kommentarer (14) Trackbacks ()


Om året som gick

Under hösten som gick hände mer i mitt liv än vad som någonsin hänt mig förut på alla sätt och vis.


2008 var året då jag gick från att vara "skabb-alice" till att bli någon. Någon som blev uppskattad för det jag gjorde.
Jag har hela mitt liv älskat att sjunga och plötsligt fick jag möjligheten att göra det jag älskar på heltid, dessutom under världens bästa förutsättningar.
 
Hela det här året har för mig handlat om idol. Min första audition gjorde jag i mars nere i Karlstad. Nästa stopp blev slutaudition i maj, några dagar utav tortyr men ändå något utav det roligaste jag gjort. Jag lyckades ta mig igenom alla de krävande momenten och när den sista dagen led mot sitt slut var jag en utav de 16 lyckliga finalisterna till kvalet. Sommaren gick snabbt och inte en enda dag gick utan att jag tänkte på det idoläventyret som väntade, men eftersom att allt fortfarande var sekretess var vi tvungna att vara tysta om allt som hänt. Jag tror inte att någon här hemma kunde tro att jag gått så långt redan då. Det pratades mycket hit och dit och de vanligaste kommentarerna var " ja, men det är ju svårt att söka till idol, du får väl prova igen nästa år då! Var inte besviken!". (Inombords skrattade jag nöjt och lyckligt för mig själv) I augusti fick vi allihopa åka på en workshopvecka på Gran Canaria, ett utav årets roligaste händelser! Vi hade så fruktansvärt roligt hela veckan och blev sammansvetsade som en enda stor familj. Det kändes som om vi för alltid skulle vara 16 finalister, jag kunde inte tänka mig idolresan utan en enda utav dem. Efter att jag lärt känna dem allihopa och hört dem sjunga trodde jag verkligen att jag skulle bli den första att åka ut i kvalet. De som känner mig vet att jag var otroligt nojig under just kvalveckan. Jag hade under 3 nätter drömt att jag åkte ut först utav oss alla. Kväll efter kväll gick och jag lyckades sitta kvar i den där soffan trots allt och när fredagen var över satt jag lyckligt bland de 11 finalisterna som tagit sig vidare till den riktiga tävlingen, fredagsfinalerna. Nu skulle det börja mer på riktigt! Fredag efter fredag lyckades jag hålla mig kvar. 2 gånger hängde jag löst, dock bara en gång bland de 2 sista. Hela idolresan har varit helt underbar, men inte bara en dans på rosor. Vi har jobbat hårt varje dag för att nå våra drömmar och det jag personligen jobbat mest med hela hösten är mitt självförtroende, att tro på mig själv mer. Jag har utvecklats otroligt mycket både som person och artist, fysiskt och psykiskt. Jag är stolt och glad över vad jag åstadkommit jag trodde aldrig att jag skulle komma dit jag är idag. Att få stå på scenen inför ett fullsatt globen var det bästa jag gjort i hela mitt liv (hitills), Tack till alla er som gjorde min dröm till verklighet, som tog mig dit.


Sedan finalen har jag tillsammans med Robin och Kevin varit ute på turné. Vi har otroligt roligt tillsammans och det är jättekul att få komma ut i landet och träffa svenska folket som följt oss under hela hösten och höra om vad de tyckt och så. Jag blir så glad och rörd när jag får fina ord och kommentarer. Här om dagen kom det fram en liten 5årig flicka som sa "Alice, när jag blir stor ska jag bli som du", det var så gulligt sagt att jag blev helt varm och lycklig inombords. Jag är glad om jag kan göra andra glada! 

Något jag också fått känna på under året är media och press. Hur man verkligen kan formas till någon man verkligen inte här. Hur det skrivs saker som både är positivt och negativt-. Jag har hamnat i en värld där folk tycker till om en. Helt plötsligt så tycker folk ute i landet saker om en, både bra och dåliga saker. Det har varit svårt att lära sig ta, att man helt plötsligt blir en offentlig person som folk tycker till om. Allra senaste artikeln handlade om hur jag kört skoter olagligt. journalisten och fotografen blev medbjudna av oss att delta på skoterutflykten, de visade sin uppskattning genom att skriva en sådan artikel. vi hade jätteroligt och istället för att skriva hur roligt vi hade och hur fint det var väljer de att lyfta fram något negativt. Dessutom stämde inte det som stod, om man går efter vägverkets hemsida körde jag lagligt, haha. Att de dessutom stod att Robin hade kört "värstingskotern" stämmer inte heller. Han körde en likadan skoter som mig med fick prova guidens monsterskoter någon minut ute på isen, under uppsikt av ledarna. Tack Arvidsjaur för en härlig utflykt! :)



Jag har också fått lära mig om saknad och kärlek, hur mycket jag saknat min familj och mina vänner, och allt här hemma. Även om jag älskar att ha saker att göra och gillar att fara och flänga är det så skönt att komma hem ibland, komma hem och vila, bara vara :)tack till min familj och mina vänner som stått ut med allt det här, jag älskar er.



Det här året har gått så overkligt snabbt. Jag har inte hunnit fatta vad som hänt, inte hunnit ta in allt än. Att allt detta hänt mig!? Alice Svensson 17 år från lilla Hedesunda, det kunde väl ingen tro. Det var ingenting jag vågade hoppas på, dock något jag drömt om hela mitt liv. Det har i alla fall varit det bästa året i mitt liv än så länge, även om det ibland inte känts så lätt eller roligt.  Samtidigt som jag aldrig kommer eller vill glömma någonting som hänt under året blickar jag nu framåt. Under det kommande året ska jag fortsätta att kämpa för att nå min dröm. Jag önskar att 2009 blir lika fint och bra som 2008, om inte bättre.

Tack till alla er som gjorde 2008 till det bästa året någonsin för mig. Kärlek / a






Btw, bloggen här är på g ;) LOVAR!

2009-01-01 @ 17:30:51 Permalink Allmänt Kommentarer (37) Trackbacks ()


RSS 0.91